Dobětický Vánek 2019

V neděli 14.10. se konal již 11. ročník soutěže v přesnosti přistání, Dobětický Vánek, který každoročně pořádá náš klub.

Celkem se zapsalo, a také závodilo, 34 pilotů, což je vyrovnaná účast loňského rekordního ročníku. Letošní podnik byl opět v mezinárodním duchu, neboť 7 účastníků byli kolegové z Německa. Soutěž osvěžila i účast našich „leteckých mladíků“, jejichž přiblížení, a zpravidla i následný průlet cílovou oblastí, poutal pozornost přihlížejících. Z výkonů stojí za povšimnutí výkon Míry Emmera, který svým 6. místem ukázal o dvě generace mladším soupeřům, jak se to dělá. Také nula Jirky Schovance, a především vyrovnaný výkon vítěze Pavla Janečka, který po loňském 3. místě intenzivně piloval a zvítězil letos součtovým výkonem z obou letů – 9 cm. Ostatně centimetry začínají hrát stále významnější roli, takže se možná blíží čas zavedení měření prostřednictvím elektronické palačinky. Ovšem na druhé straně pro významnou část pelotonu byla trefa do kružnice o průměru 30 metrů daleko za hranicemi možností. V mezinárodní soutěži týmů zvítězil tradičně český tým, tentokrát ve složení Pavel Janeček, Jirka Schovanec, Václav Thoř. Je třeba vyzdvihnout výkony všech, protože vzhledem k probouzející se termice s mírným větrem a tradičnímu umístění cílové plochy, bylo v tomto členitém terénu, každé přiblížení výzvou. I když někdy kousek dál, přesto všichni přistáli v pořádku, a to je stále nejdůležitější. S postupujícím časem ambice ustupovaly a soutěž se postupně proměňovala ve velký rodinný piknik na přistávačce, kde se sbíraly, neméně důležité, rodinobody. Tam také proběhl tradiční ceremoniál – vyhlašování vítězů a občerstvení.

To vše pod azurovým nebem a teplým říjnovým sluníčkem, takže – krásnej den. Děkujeme všem a těšíme se, za rok na viděnou.

Výsledková listina DV 2019

 

Děkujeme všem a těšíme se, za rok na viděnou.

Příspěvek byl publikován v rubrice příspěvky a jeho autorem je Rosťa. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

1 komentář u „Dobětický Vánek 2019

  1. Bylo to super, skvělá atmosféra, jako obvykle, počasí vyšlo krásně a účast byla také hojná. Velká gratulace Pavlovi Janečkovi, nenechal se zmást proměnlivými podmínkami a s vyrovnanými výsledky zaslouženě zvítězil.
    Díky organizátorům z PG Krupka za bezchybnou organizaci celého závodu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *