Meteosonda Jílové u Děčína

Nejprve krátký příběh.
Mnohokrát jsme zažili situaci, kdy jsme si nebyli jisti, zda jít na starou SZ startovačku a nebo zkusit štěstí na nové SSV startovačce. Protože na novou je to pouze 10 minut chůze do kopce (oproti 35 minutovému výšlapu na starou), vyrazili jsme obvykle na novou. Tam jsme zjistili, že asi bude lepší stará. Šli jsme holt dál na starou. Po příchodu na starou jsme zjistili, že to jde moc zprava a tak zpět cesta na novou…atd. Mnohokrát jsme si povzdechli, kdyby byla sonda na stožáru na hřebeni, bylo by vše hned jasné. Jenže kde vzít 220V uprostřed lesa? Naštěstí společnost Windguru vyvinula solární meteosondu, kterou lze přes GSM SIM kartu připojit do jejich softu pro předpověď počasí.  Pak už vše bylo jednoduché. Zakoupil jsem sondu a s Michalem jsme ji nainstalovali na stožár.
Přejme si, ať nám dobře slouží a dlouho vydrží.
Jak ji používat?
Spustil lze buď přímým linkem:   https://www.windguru.cz/station/851
Nebo v aplikaci windguru, dát vyhledat Jílové a kliknout na šipku směru větru viz. obrázek
Doporučení:
Asi budeme využívat nejčastěji období 1 (poslední) hodina, ale při spuštění se vždy zobrazuje graf 1 den. Je tedy potřeba se na 1 hodinu v záložce Období přepnout.

 

Na starou sondu, která je na přistávačce, jsou tyto dva přístupy:
http://188.175.202.3:13550/
http://www.vetromerka.cz/PrivatZone/WindRose.aspx

(vpravo nahoře vybrat Jílové)

 

 

 

 

 

 

 

Příspěvek byl publikován v rubrice příspěvky a jeho autorem je Rosťa. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *